Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Bezpieczne bocenie na Ravia.eu

EmpiUfo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Joł

Bez zbędnego pierdolenia...

1. Robimy nowe konto

2. Zakładamy postać w jinoo/wyraj wrzucamy do depo eq do dropa, sztabke 500k żeby mieć na gildie, rękawiczki.

3. Gdy mamy już wszystko w depo kasujemy postać.

4. Logujemy się przez moda na Ravie

5. Tworzymy postać w królestwie czerwonym.

6. Bijemy pieski aby dropnąć 500 złota na depo

7. Idziemy do depo bierzemy eq i stawiamy bota

Dobra ale w czym nam to pomoże? W cliencie Ravi nie ma wgranej mapy shinsoo przez co gm jedynie może zbanować nas po logach.

Zaletą są też wolne spoty a właściwie były bo po tym tucie pewnie sporo osób będzie tam już latać.

Dowód że gm nas nie nakryje, odpalcie sobie na 8.55 wtedy gm próbował się przeteleportować do mojego bota który był ustawiony w shinsoo

http://youtu.be/fjo-pWkClO8?t=8m55s

Nie stawiajcie botów na wh to mniej razy w logach będzie was widać = jeszcze mniejsza szansa na bana

Ustawiajcie boty w dzień wtedy w logach jest dużo postaci przez co mniejsza szansa że akurat was sprawdzi gm.

Gdyby Nymfa nie wrzuciła jak banuje mojego bota to nie byłoby tutaj tego tut'a.

Możliwe że czegoś nie dopisałem czy coś pytania zadawajcie tutaj w temacie lub walić na pw.

@edit

zapomniałem... dużą wadą jest to że spoty po prostu są tam małe.

@edit2

w 14min macie jak banuje pewnego usera z mpc...on popełnił błąd bo nie miał włączonego gm warning na quit = dostał perma po ip

dlatego włączajcie gm warning

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Zaraz pełno botków tam będzie :P Ale sposób niezły :P Sam to odkryłeś? Leci plusik :)

Mhm, w sumie tak zrobiłem z nudów tam postać ^^

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

A Powiedz ty mi jak lup przekazac ? :)

Albo przez tp tepasz sie na doline i do m1 wyraj/jinoo z tym ze jak ktos zrobi ci ss to ban albo przez depo

chowasz all do depo kasujesz postac robisz w wyraj/jinoo idziesz zabierasz drop i dajesz na sklep

A gm nie może zbanować całej listy osób ktore pochodzą z shinsoo?

Może i może ale póki co nawet nie mają wgranej mapy shinsoo więc można bocić.

Zaraz pełno botów zobaczymy w shinnso, nic więcej. ;p

To dobrze wyraj dla mnie luzniejsze będzie :D

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Em spoko poradnik. Lecz nie chce nic mówić bo Isamu może już się teleportować do Schinsoo także radziłbym uważać ;)

Póki co żaden gm tam nie biegał.

A że Isamu może się tam tepać to nic nowego kiedyś i tak by ktoś podpierdolił że można tam bocić.

A i wątpię że wie, bo skoro mapa nie jest używana to by ją po prostu wyłączył a nie dodatkowej roboty sobie dawać w postaci biegania jeszcze w shinsoo.

Mi po prostu chodzi o to że jeżeli faktycznie ci się wydaje że można tam bocic 24/7 bez mniejszego ryzyka to po prostu jesteś w błędzie.

bez gif

Opublikowano

Em spoko poradnik. Lecz nie chce nic mówić bo Isamu może już się teleportować do Schinsoo także radziłbym uważać ;)

Póki co żaden gm tam nie biegał.

A że Isamu może się tam tepać to nic nowego kiedyś i tak by ktoś podpierdolił że można tam bocić.

A i wątpię że wie, bo skoro mapa nie jest używana to by ją po prostu wyłączył a nie dodatkowej roboty sobie dawać w postaci biegania jeszcze w shinsoo.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Chuje móje dzike węże nie mogę stworzyć gildi komendą chociaż mam 7 lv i 700kk w plecaku ;c

Opublikowano

Chuje móje dzike węże nie mogę stworzyć gildi komendą chociaż mam 7 lv i 700kk w plecaku ;c

Musiałeś coś popsuć, może odszedłeś z gildii i musisz poczekać 1 dzień?

/cguild działa na Ravi na pewno

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Hmm miałem postać 8 lv z gildia usunąłem ja i nie mogę zrobić pisze ze komenda nie istnieje albo nie mam do nich uprawnień ;c

Opublikowano

Hmm miałem postać 8 lv z gildia usunąłem ja i nie mogę zrobić pisze ze komenda nie istnieje albo nie mam do nich uprawnień ;c

Na pewno jesteś na modzie? może reinstal?

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz ale ja pamiętam, że za czasów jak grałem na Ravii (w marcu) to jak sprzedałem sztabkę u handlarki to dostałem jedynie ~3k czy coś takiego - no chyba, ze to naprawili.

Ale sposób sam w sobie działa ale teraz nie opłaca się go tak mocno używać bo wbiłem sprawdzić i już sporo botów biega. Jedynie na ch3/ch4 można jako tako pobocić ^^

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz ale ja pamiętam, że za czasów jak grałem na Ravii (w marcu) to jak sprzedałem sztabkę u handlarki to dostałem jedynie ~3k czy coś takiego - no chyba, ze to naprawili.

Ale sposób sam w sobie działa ale teraz nie opłaca się go tak mocno używać bo wbiłem sprawdzić i już sporo botów biega. Jedynie na ch3/ch4 można jako tako pobocić ^^

Teraz już sztabki działają prawie tak jak trzeba tzn. opis nie zgadza się bo kupujesz sztabke za 500k a pisze Ci sztabka 5kk

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Jakby ktoś bana tam dostał to piszcie tu ,czeba będzie coś innego wymyśleć xD

Szybciej wyłączą tą mapkę niż zaczną tam banować.

Jedyna opcja to jeśli gm przeteleportuje bota do siebie(nick z logów) ale jeśli masz gm warning na quit to nic nie grozi :)

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...